Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Toyotomi Hydria

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μιας κατοικίας για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αποδοτική θέρμανση και παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, απαιτούν νέες τεχνολογίες που υπερκαλύπτουν την λειτουργία των συμβατικών συστημάτων θέρμανσης. Η TOYOTOMI, δημιούργησε την Αντλία Θερμότητας Αέρος Νερού για να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Λειτουργία Αντλίας Θερμότητας

Η Αντλία Θερμότητας TOYOTOMI hydria, απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, την αναβαθμίζει και την προσφέρει στην κατοικία με την μορφή ζεστού νερού. Το νερό αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια, τοπικές κλιματιστικές μονάδες (Fan Coils) για την θέρμανση της κατοικίας ή/και το Δοχείο παραγωγής Ζεστού νερού Χρήσης. Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται σε ηλεκτρική ισχύ μόνο το 20-30% της απαιτούμενης θερμότητας, το οποίο και ο χρήστης πληρώνει στον λογαριασμό του ηλεκτρικού. 

Το χαμηλό αυτό ποσό επιτυγχάνεται λόγω του υψηλότατου Βαθμού Απόδοσης της Αντλίας Θερμότητας (COP πάνω από 4 για όλα τα μοντέλα), ο οποίος οφείλεται τόσο στην πολύ καλή και αξιόπιστη κατασκευή, αλλά και σε όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά της όπως: συμπιεστής τελευταίας τεχνολογίας DC Inverter, αυτοματισμοί παρακολούθησης και βελτιστοποίησης της λειτουργίας, κλπ.

Εξοικονόμηση χρημάτων έως 80%

Οι Αντλίες Θερμότητας TOYOTOMI hydria ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, είτε αυτή είναι καινούργια, είτε είναι παλαιά και γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της. Το αποτέλεσμα της εγκατάστασης μιας Αντλίας Θερμότητας TOYOTOMI hydria είναι η εξοικονόμηση χρημάτων 80%*, έναντι ενός συμβατικού συστήματος θέρμανσης με λέβητα και καυστήρα.

Αυτονομία

Χάρη στις δυνατότητες της Αντλίας Θερμότητας TOYOTOMI hydria για Θέρμανση χώρων, παραγωγή Ζεστού νερού Χρήσης αλλά και Ψύξη, η κατοικία καθίσταται αυτόνομη ως προς τις απαιτήσεις αυτές, χρησιμοποιώντας μια και μόνο μονάδα.

Εύκολη Εγκατάσταση

Οι Aντλίες Θερμότητας ΤΟΥΟΤΟΜΙ hydria μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα είτε πρόκειται για νέα κατοικία, είτε πρόκειται για ήδη υπάρχουσα. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούν, είτε να καλύψουν εξολοκλήρου τις ανάγκες της κατοικίας, είτε να λειτουργήσουν παράλληλα με το λέβητα, ο οποίος και θα λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά. Για την εγκατάσταση τους δεν απαιτούνται καπνοδόχοι ή
πρόσθετα μηχανοστάσια (σε περίπτωση νέας κατοικίας δύναται να μην απαιτηθεί καθόλου μηχανοστάσιο), καθώς περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα όπως:

 • Βασικά εξαρτήματα Υδραυλικού δικτύου
 • Αντλία Νερού 3 ταχυτήτων
 • Δοχείο Διαστολής
 • Βοηθητικές Ηλεκτρικές Αντιστάσεις
 • Πλακοειδής Εναλλάκτης
 • Διακόπτης Ροής
 • Ασφαλιστικά, Εξαεριστικά κλπ.
 • Φιλικό προς τον χρήστη Χειριστήριο Ελέγχου

Η συντήρηση της είναι απλή και γίνεται μια φορά ετησίως.

Αποδοτική Λειτουργία

Η δυνατότητα λειτουργίας της Αντλίας Θερμότητας Toyotomi hydria σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος, μπορεί να εξασφαλίσει την αποδοτική κάλυψη των αναγκών της κατοικίας για όλο το χρόνο.

 • Θέρμανση: από -20°C εως 35°C
 • Ψύξη: από 10 °C έως 48 °C
 • Παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ): από -20 °C έως 45 °C

Οικολογική λύση

Οι Αντλίες Θερμότητας ΤΟΥΟΤΟΜΙ hydria χρησιμοποιούν το ψυκτικό μέσο R-410A, ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον. Λόγω του υψηλού Βαθμού Απόδοσης καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των Ελληνικών και Διεθνών κανονισμών και κατατάσσονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων (CO2) στην ατμόσφαιρα.

Για αυτό και δύναται να επιδοτηθούν ή φοροαπαλλαγούν αναλόγως των προγραμμάτων που τίθενται σε ισχύ από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Πρόσθετα πλεονεκτήματα

Καθώς o καταναλωτής δε χρειάζεται να χρησιμοποιεί πετρέλαιο ύστερα από την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, πρόσθετα κόστη και προβλήματα παύουν να υφίστανται. Δεν απαιτούνται εργασίες όπως ο καθαρισμός της καμινάδας, o έλεγχος παραλαβής του πετρελαίου κλπ. Επίσης ο χρήστης πληρώνει το κόστος λειτουργίας ετεροχρονισμένα και αφού πρώτα το καταναλώσει χωρίς να προβληματίζεται για «αδικαιολόγητες υπερχρεώσεις» και καθυστερημένες ή «ελλιπείς παραδόσεις». Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου (και κατά συνέπεια και του φυσικού αερίου), ή η φορολογία αυτών δεν τον απασχολεί καθώς εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το ρεύμα, του οποίου οι αυξήσεις είναι πολύ μικρότερες. Επιπλέον ο χώρος του μηχανοστασίου είναι καθαρός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη, ενώ δεν υφίστανται πια δυσάρεστες οσμές.

Οι Αντλίες Θερμότητας της TOYOTOMI αποτελούν την πλέον σύγχρονη λύση στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κατοικίας, παρέχοντας πολλαπλά οικονομικά ωφέλη στον καταναλωτή, διευκολύνοντας την καθημερινότητα του και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Εξωτερική μονάδα

Τεχνολογία DC nverter

BL DC ανεμιστήρας
DC Inverter Συμπιεστής
Έλεγχος Χαμηλού Πεύματος Εκκίνησης

Υψηλή Απόδοση

Υψηλής παροχής Αξονικός (οι) Ανεμιστήρας (ες) για μέγιστη απόδοση και σταθερότητα του συστήματος που αυξομειώνει συνεχώς τις στροφές του (RPM/σύμφωνα με τις απαιτήσεις)

Υψηλό Επίπεδο Κεντρικού Ελέγχου Συστήματος

'Ελεγχος όλων των παραμέτρων λειτουργίας
Λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης
Εβδομαδιαίος Χρονοπρογραμματισμός
Λειτουργία Ταχείας Θέρμανσης
Λειτουργία Απολεγενοποίησης
Λειτουργία Διακοπών
Λειτουργία Μείωσης Στάθμης Θορύβου
Εξαναγκασμένη Λειτουργία
Λειτουργία Βάσει εξωτερικής Θερμοκρασίας

Εσωτερική Μονάδα

Μειωμένες διαστάσεις (900Χ500Χ324mm)
Κομψός Σχεδιασμός
Πολύ χαμηλή Στάθμη Θορύβου
Υψηλής Απόδοσης Πλακοειδής Εναλλάκτης
Υψηλής Απόδοσης Αντλία 3 ταχυτήτων
Εφεδρικές Αντιστάσεις
Δοχείο Διαστολής 10lt

Κλιματισμός, ηλιακή ενέργεια, συστήματα θέρμανσης