Cosmosolar

cosmosolar2

9 Λόγοι για να εγκαταστήσετε έναν Ηλιακό Θερμοσίφωνα

1. Η ηλιακή ενέργεια είναι αστείρευτη και εντελώς δωρεάν.

Η ισχύς της ηλιακής ακτινοβολίας ανέρχεται σε 178.000 δισεκατομμύρια ΚW. Το τμήμα που προσπίπτει στην επιφάνεια της Γης θα αρκούσε για να καλύψει 15.000
φορές τις πρωτεύουσες ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου του κόσμου. Ο ήλιος δεν ζητάει να πληρώσουμε τιμολόγια!

2. Τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων εξαντλούνται και οι τιμές τους ανεβαίνουν συνέχεια.

 

cosmosolar4

Τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων σιγά - σιγά εξαντλούνται και οι τιμές τους εκτός του ότι ανεβαίνουν συνέχεια εξαρτώνται από πολιτικούς παράγοντες, από τις διεθνείς συνθήκες και από τις εκάστοτε ενεργειακές κρίσεις. Ο ήλιος, αντίθετα, λάμπει πάντα ανενόχλητος και ανεπηρέαστος!

cosmosolar3

3. Η ηλιακή ενέργεια δεν μολύνει - τα ορυκτά καύσιμα ναι.

Με την ηλιακή ενέργεια λέμε ΟΧΙ στο CO2 που θεωρείται συνυπεύθυνο για τις κλιματολογικές αλλαγές, ΟΧΙ στα ΝΟX που σχηματίζουν όζον στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας που προκαλεί ερεθισμούς, ΟΧΙ στο CO που ονομάζεται και "δηλητήριο του γλυκού θανάτου", ΟΧΙ στο SO2 που είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο των όξινων βροχοπτώσεων.
Ο ήλιος μας προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

4. Οι ηλιακές εγκαταστάσεις παίρνουν κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις.

Η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων επιδοτείται με κοινοτικά και κρατικά κονδύλια (εκπτώσεις στο ΦΠΑ και στο φόρο εισοδήματος), με κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενίοτε με εκπτώσεις στο φόρο ακίνητης περιουσίας από πλευράς ορισμένων δήμων.

5. Ζεστό νερό δωρεάν.

cosmosolar5

Μετά την εγκατάσταση του, ο ηλιακός θερμοσίφωνας απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και το κόστος λειτουργίας του είναι σχεδόν μηδενικό.
Εξοικονόμηση ενέργειας από 1500 Κwh μέχρι πέραν των 3000 Κwh/έτος ανάλογα με το εγκατεστημένο σύστημα.

6. Μείωση των οικογενειακών ενεργειακών δαπανών.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας καλύπτει πάνω από το 70% των ενεργειακών απαιτήσεων για την θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης που χρειάζεται μια οικογένεια. Αυτό μεταφράζεται σε μιά απτή οικονομία, στον έλεγχο των οικογενειακών ενεργειακών δαπανών και τελικά στην αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

7. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πρωτόκολλο του Κγοtο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκαλεί τα κράτη μέλη να πάρουν αυστηρά μέτρα για την μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και να πετύχουν τους στόχους που ετέθηκαν από το πρωτόκολλο του Κγoto.

8. Ελλάδα - η χώρα του ήλιου.

Η Ελλάδα προσφέρει άριστες κλιματολογικές συνθήκες για την χρήση της ηλιακής ενέργειας. Οι τιμές της ηλιακής ακτινοβολίας είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Είναι πάντα μεγαλύτερες από τις ετήσιες θερμικές απαιτήσεις ανά άτομο για την θέρμανση του ζεστού νερού οικιακής χρήσης.

9. Το μέλλον των παιδιών μας.

Κάθε ηλιακός θερμοσίφωνας που εγκαθίσταται, εκτός από την ενεργειακή οικονομία που προσφέρει, μας βοηθάει να παραδόσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρότερο περιβάλλον και ένα καλύτερο μέλλον. Τους το οφείλουμε!

18 Λόγοι για να εγκαταστήσετε έναν Θερμοσίφωνα Cosmosolar

1. Εγγυημένη υψηλή απόδοση.cosmosolar6

Η ειδική διαμόρφωση του απορροφητή, η βελτιστοποίηση των αποστάσεων μεταξύ των σωλήνων, μεταξύ του απορροφητού και του υάλινου καλύματος και η δημιουργία αερίων στρωμάτων μεταξύ των μονώσεων, εγγυώνται στον ηλιακό θερμοσίφωνα Cosmosolar μέγιστη απομάστευση ηλιακής θερμικής ενέργειας και ελάχιστες θερμικές απώλειες.

2. Καμία ηλιακή ακτίνα δεν χάνεται.

Το υάλινο κάλυμμα του συλλέκτη Cosmosolar από υαλοπίνακα ασφαλείας και υψηλής διαπερατότητας, εκτός από την ανθεκτικότητα του στις χαλαζοπτώσεις και στα θερμικά σoκ, επιτρέπει την μέγιστη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από τον απορροφητή.

3. Για κάθε ηλιακή ακτινοβολία ο κατάλληλος απορροφητής.

  • ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗ ΤΙΤΑΝΙΟΥ: Ο επιλεκτικός συλλέκτης Cosmosolar είναι κατασκευασμένος με απορροφητή από φύλλο αλουμινίου και σωλήνες συγκολλημένους μεταξύ τους με laser, με επιλεκτική επίστρωση τιτανίου για την απορρόφηση της άμεσης και έμεσης ακτινοβολίας και την ελαχιστοπoίηση των θερμικών απωλειών.
  • ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗ BLACK PAINT: Ο Συλλέκτης Cosmosolar black paint έχει έναν απορροφητή επεξεργασμένο με ειδικό μαύρο χρώμα που αναπαράγει το «μέλαν σώμα». Ο συλλέκτης αυτός είναι ενδεδειγμένος για τις περιοχές με υψηλά ποσοστά άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας (μεσογειακό κλίμα).

4. Μέγιστη απορροφητική επιφάνεια.

Για να αυξήσουμε την απορροφητική επιφάνεια του συλλέκτη Cosmosolar και κατά συνέπεια την απόδοση του, εκτός από την υιοθέτηση του κυματιστού απορροφητή, προσθέσαμε επιιπλέον άλλα δύο πτερύγια πάνω στους δύο κολλέκτορες.

5. Απουσία θερμοσιφωνισμού αέρα.

Η ιδιαίτερη δομή του συλλέκτη Cosmosolar, μειώνει στο ελάχιστο τα ρεύματα αέρα στο εσωτερικό του, τα οποία οφείλοναι στις διαφορές θερμοκρασίας, αντιμετωπίζοντας έτσι το φαινόμενο θερμοσιφωνισμού, μία από τις σημαντικότερες αιτίες των θερμικών απωλειών.

6. O COSMOSOLAR διαρκεί περισσότερο.

Ο συλλέκτης Cosmosolar δε φοβάται την υγρασία η οποία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των συλλεκτών, καθώς προκαλεί πρόωρη γήρανση και ελαττώνει την απόδοσή τους. Διαθέτει στην
κατώτερη πλευρά ένα σύστημα αφυδάτωσης που εξαφανίζει την υγρασία, δίχως να δημιουργεί ρεύματα αέρα τα οποία ευθύνονται για τις θερμικές απώλειες.

7. CΟSMOSOLAR - συλλέκτης γεννημένος από τη συνεργασία με το εργαστήριο ΝCSR - ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Ο συλλέκτης Cosmosolar κατασκευάστηκε με βάση μελέτη που έγινε για λογαριασμό μας από το εργαστήριο «Ηλιακών συστημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» του Ελληνικού Ινστιτούτου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η όλη μελέτη βασίζεται στο συσσωρευμένο «know how» από την πολυετή έρευνα, ανάπτυξη και προτυποποίηση που πραγματοποιεί το εργαστήριο σε διεθνές επίπεδο, στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

8. Η τεχνολογία συναντά την αισθητική.

Ο συλλέκτης Cosmosolar παντρεύει την τεχνολογία με την αισθητική. Ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός, τα αισθητικά και τεχνικά του συμπληρώματα που καλύπτουν κάθε εξωτερικό σωλήνα, καθιστούν το συλλέκτη Cosmosolar στιβαρό και όμορφο, που δένει αρμονικά με το περιβάλλον.

9. Υψηλή στατική πιστότητα του συστήματος.

Η βάση στήριξης του Cosmosolar είναι μια δικτυωτή κατασκευή υψηλής στατικής αντοχής, διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε η ίδια να χρησιμοποιείται είτε σε κεραμοσκεπή είτε σε ταράτσα. Το δοχείο και ο συλλέκτης προσδένονται στη βάση μέσω ειδικών συστημάτων σύσφιξης με βίδες, υψηλής πιστότητας και αντοχής. Η Cosmosolar προσφέρει ασφάλεια και ευκολία στην εγκατάσταση.

cosmosolar8

10. Σε κάθε στέγη το δικό της ηλιακό.

Τα συστήματα Cosmosolar είναι διαθέσιμα σε δύο εκδοχές. Μία με το δοχείο σε ηλεκτροστατική βαφή χρώματος κεραμιδί και το πλαίσιο των συλλεκτών σε σκούρο χρώμα με απώτερο στόχο την αποφυγή της «οπτικής» μόλυνσης, ενώ η άλλη με όλο το σύστημα σε χρώμα πάγου. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την ιδανική λύση για το σπίτι του.

11. Τα COSMOSOLAR λειτουργούν με μονή, διπλή και τριπλή πηγή ενέργειας.

Τα Cosmosolar λειτουργούν χρησιμοποιώντας στο έπακρο την ηλιακή ακτινοβολία. Για τις περιόδους που η ηλιακή ακτινοβολία δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, μπορεί να ενεργοποιηθεί ηλεκτρική αντίσταση που διαθέτει το σύστημα ή, εναλλακτικά, ο εναλλάκτης θερμότητας (σερπαντίνα) για σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης της οικίας.

12. Αυστηρή επιλογή εξαρτημάτων.

Τα εξαρτήματα Cosmosolar έχουν επιλεγεί με αυστηρότητα, ενώ έχουν δοκιμασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και την υψηλή ποιότητα του συστήματος. Οι σωλήνες σύνδεσης είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και προσφέρουν εύκολη εγκατάσταση και μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ οι μονώσεις τους είναι επικαλυμένες με αλουμίνιο για μέγιστη προστασία από τις ακτίνες UV αλλά και από τις επιθέσεις των πτηνών.

13. Υψηλή πιστοποιημένη ποιότητα.

Τα συστήματα Cosmosolar κατασκευάζονται σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής, όπως αυτές προβλέπονται από τα πρότυπα ISO 9001/2000 με συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους ποιότητας. Ταυτόχρονα, διαχειρίζεται όλη την παραγωγική της διαδικασία σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO 14001, συμβάλλοντας και αυτή με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

14. Διεθνείς πιστοποιήσεις.

Η Cosmosolar διακρίνεται για την έντονη εξαγωγική της παρουσία σε διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, ως οφείλει, διαθέτει μία σειρά πιστοποιήσεων από διάφορα Ινστιτούτα και οργανισμούς, με ανώτερη όλων την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή πιστοποίηση «Solar Keymark» χορηγημένη από το γερμανικό φορέα DIN CERTCO.

15. Για κάθε τύπο νερού το δικό του δοχείο.

  • Η δοκιμασμένη ποιότητα και πιστότητα της επισμάλτωσης: Το δοχείο κατασκευάζεται από ατσάλι πάχους 2,5 MM. Το εσωτερικό του δε, υφίσταται διπλή επισμάλτωση με ψήσιμο στους 860°C σύμφωνα με DΙΝ4753/Τ3. Με σκοπό την μεγαλύτερη προστασία, η εξωτερική πλευρά του δοχείου υφίσταται την ίδια ακριβώς επεξεργασία αλλά αυτή τη φορά μονής επισμάλτωσης.
  • Η καθαρή ανωτερότητα του ΙΝΟΧ: Το δοχείο κατασκευάζεται εξ'ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 316L, πάχους 2 MM, κάτι που εγγυάται την απόλυτη καθαριότητα αλλά και τη μεγάλη του διάρκεια ζωής.
 

16. Τα συστήματα COSMOSOLAR δεν φοβούνται το χειμώνα.cosmosolar7

Η τεχνολογία κλειστού κυκλώματος και η χρήση μη τοξικής προπυλενογλυκόλης ως θερμικού υγρού , προστατεύουν τα συστήματα Cosmosolar από τον παγετό. Η μόνωση του δοχείου που αποτελείται από χυτή οικολογική πολυουρεθάνη χωρίς C.F.C., πάχους 50mm και πυκνότητας 40kg/m3 , διασφαλίζει την παροχή ζεστού νερού και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

17. Ασφάλεια και πιστότητα λειτουργίας.

Ο μανδύας των δοχείων Cosmosolar, λειτουργεί και σαν δοχείο διαστολής. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ηλιακού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η αντιαισθητική παρουσία εξωτερικών δοχείων διαστολής.

18. Πολλαπλή καθοδική προστασία.

Τα δοχεία Cosmosolar προστατεύονται από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης μέσω δύο ανοδίων μαγνησίου (για τα δοχεία ΙΝΟΧ) και ενός ανοδίου (για τα δοχεία διπλής επισμάλτωσης) αντίστοιχα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μέγιστη διάρκεια ζωής.

 

Χρωματικές Λύσεις

cosmosolar9

  • Όλο το σύστημα σε χρώμα πάγου
  • Όλο το σύστημα σε χρώμα αλουμινίου
  • Σώμα δοχείου χρώματος κεραμιδί, καπάκια αυτού και πλαισίου συλλέκτη σε χρώμα σκούρο

cosmosolar10

Κλιματισμός, ηλιακή ενέργεια, συστήματα θέρμανσης